Toggle Nav

Funko Pops een goede investering of niet?

Funko Pops een goede investering of niet?

Funko Pops winnen het de laatste jaren aan populariteit. Waar sommige Funko Pops uitsluitend voor promotionele doeleinden geproduceerd worden zijn er ook exclusieve Funko Pops speciaal voor een bedrijf, winkel of event. Dit zijn de zogeheten Limited Editions die maar een korte tijd beschikbaar zijn. Sprint jij als eerste naar de winkel of bezoek jij verschillende evenementen om als eerste deze Limited Editions te bemachtigen? Wij zeker wel!

 

 

Ben jij een verzamelaar of wil jij starten met het verzamelen van Funko Pops? Er zijn veel verschillende varianten en ontelbaar veel characters te koop. Van Disney tot Star Wars, je kunt het zo gek niet bedenken! Wij vertellen je graag over een aantal voor- en nadelen van het verzamelen ven doorverkopen van Funko Pops, zo beslis jij of een Funko Pop voor jou dé juiste investering is!

 

 

Limited Edition & Chase Pop Vinyl

De limited edition Funko Pops zijn mega gewild en wij snappen wel waarom! Het blijft een strijd om er een te bemachtigen en dat maakt het natuurlijk extra leuk. "Wie niet waagt, wie niet wint”, zullen we maar zeggen. Zodra jij jezelf tot één van de gelukkigen mag prijzen met een exclusieve Funko Pop in handen kun je er een paar jaar later veel geld mee verdienen! Een super investering als je het ons vraagt.  

 

Dan heb je ook nog de Chase Funko Pop. Als echte kenner heb je bij ons vast al eens de Chase voorbij zien komen. Dit zijn varianten op de originele Funko Pop uitgave maar met beperkte oplage. Het precieze verschil met de originele Funko Pops verschilt per Chase. Soms is het verschil klein en is alleen de haarkleur aangepast, in sommige gevallen is de complete Funko Pop van goud of vol glitters, hoe tof! Door de exclusiviteit van deze Chase Funko Pops stijgt de waarde meteen na aanschaf.

 

Binnen of buiten de box bewaren

Het is zover, je hebt je favoriete Funko Pops aangeschaft. Nu rest de belangrijk vraag, namelijk: hoe bewaar je deze? De verpakking of wel het doosje, de box, kan geopend worden zonder dat de Funko Pop zijn waarde verliest. De doosjes zijn namelijk niet verzegeld waardoor je ze gemakkelijk kunt openen. Echter is het wel van belang dat, mocht je je Funko Pop met winst willen verkopen, je het doosje bewaart in originele staat. Let wel op, zonder doosje is je Funko Pop in veel gevallen automatisch minder waard. Het openen heeft dus niet per se invloed zolang je de Funko Pop niet beschadigt en je het doosje goed bewaart.

 

Geld verdienen met Funko Pops

Met dit in je achterhoofd wil jij natuurlijk meteen beginnen met het sparen van Funko Pops. Het klopt zeker dat je er geld mee kunt verdienen, maar toch zijn er ook een aantal nadelen. Zo weet je namelijk van tevoren niet wat er met de waarde van een Funko Pop gebeurt. Het blijft afwachten of de waarde van een Funko Pop zal stijgen. Daarnaast is het voor veel fans moeilijk om Funko Pops te verkopen. Dat vinden wij niet zo gek, je gaat er toch echt van houden. Neem bijvoorbeeld de Funko Pops van Disney, deze zijn te schattig.

 

Conclusie: afhankelijk van de reden waarmee jij een Funko Pop aanschaft denken wij dat dit een prima investering is. Spaar alle characters van jouw favoriete serie of film en hou de nieuwste collecties en limited editions Funko Pops in de gaten. Met een ruim assortiment aan onder andere Disney, Marvel, Anime en Starwars Funko Pops zit er voor iedereen iets tussen! Wil je de waarde van jouw Funko Pop checken? Dat kan je doen via Poppriceguide.com

Opmerkingen
Kevin
1 year ago at 19:24
Ik heb een special editie gekocht nou is de doos achter geseald met 2 stickers kan ik die los snijden en zijn waarde behouden? Of moet ik die stickers laten zitten naar dan kan ik de pop niet zien.
Reply
Leave your comment