Toggle Nav

Retourneren & Ruilen


Ruilen/retourneren online
 

Heb jij online je product besteld en wil je deze retour sturen? Geen probleem! Je kan je bestelling tot 14 dagen na ontvangst retourneren. Je krijgt dan het volledige bedrag terug, inclusief de verzendkosten, indien je je bestelling wel compleet retourneert. Let op: dit zijn de verzendkosten die jij bij je huidige bestelling hebt betaald, de retourkosten dien je zelf te betalen. We nemen alleen producten retour indien deze in de originele staat geretourneerd worden. Wil jij je product(en) retourneren, neem dan contact op met onze klantenservice, gebruik hiervoor ons contactformulier op de website.

 

 
Hoe meld ik een retour aan?

 


Je retour aanmelden is simpel: neem contact met ons op via het contactformulier en wij zorgen ervoor dat je de retour informatie per email van ons ontvangt. We zorgen er altijd voor dat deze retouren netjes worden afgehandeld.

 

 

Kan ik één van de producten uit mijn bestelling terug sturen?

 


Zeker! Je kunt alle producten uit je bestelling los van elkaar retourneren. Geef ons aan in je contact-aanvraag welk van de producten je retour wil sturen en wij zorgen dat dit goed wordt afgehandeld.

 

 

Wat als ik een verkeerd product heb ontvangen?

 


Wij pakken met de grootste voorzorg onze bestellingen in, maar mocht het zijn dat je een verkeerd product van ons ontvangt, meldt dit dan even via het contactformulier en wij zorgen ervoor dat jij zo snel mogelijk het juiste product van ons ontvangt!

 

 

Wat zijn de uitzonderingen op het retourneren?

 

Er zijn een paar uitzonderingen die vaak voor zich spreken, maar die we graag nog even aan je voorleggen. Je product kan alleen retour als deze:

 

In originele staat verkeert (onbeschadigd).*
De verzegeling niet is verbroken.
Cadeaubonnen kunnen niet retour voor geld.

 

* Wettelijk gezien nemen wij wel producten retour die beschadigd of onverzegeld zijn. Wel wordt hier een waardevermindering in rekening gebracht.

 

 

Kan ik mijn retour ook annuleren?

 


Ja hoor, dat is geen enkel probleem. Wij zijn blij als jij blij bent! Laat het ons even weten via het contactformulier en wij regelen de rest!

 

 

Kan ik mijn eigen retourstatus in zien?

 


Nee, helaas is dit (nog) niet mogelijk. Wel krijg je bij het postkantoor bij het opsturen van je retourpakket een track & trace code. Hier kun je aan zien of jouw pakket in goede orde ontvangen is door het Back To The Toys team.

 

 

Krijg ik mijn verzendkosten en/of retourkosten vergoed?

 

De retourkosten van jouw pakket zijn altijd voor eigen rekening. Back To The Toys vergoedt wel jouw betaalde verzendkosten, míts al jouw producten vanuit die bestelling mee worden gestuurd. Heb jij 3 producten besteld en komt er hier maar 1 van retour? Dan krijg je de verzendkosten niet vergoed. Dit zijn de wettelijk vastgestelde regels.

 

 

Hoe snel word ik terugbetaald na het retourneren?

 


Wij zorgen ervoor dat jij je geld binnen de wettelijke termijn van 14 werkdagen teruggestort krijgt op je bankrekening.

 

 

Hoe moet ik mijn product inpakken om het terug te sturen?

 


Gebruik een stevige verpakking, het liefst de originele verpakking. Zorg dat je product veilig is door de luchtzak verpakkingen die meegeleverd zijn in je originele bestelling, of zorg dat hij stevig in de doos ligt, opgevuld met ander vulmateriaal. Je verpakte product kun je verzenden in de Back To The Toys doos, of een andere stevige doos die je goed afsluit.

 

 

Retour sturen van een Funko Pop met kans op een chase?

 


We gunnen iedereen de kans op een chase Funko Pop, daarom bieden wij deze willekeurig aan. Wel hanteren we op deze Pops een bestel-limiet van maximaal 6 per klant. Dit om iedereen een eerlijke kans te geven en te voorkomen dat er misbruik van gemaakt wordt.

Bestel je een product met kans op een chase Funko Pop, en heb je er 2 (of meer in een andere bestelling) besteld? Dan kunnen wij deze Funko Pops alleen retour nemen als je alle Pops met een kans op Chase in al je bestelling(en) retour stuurt. Het is namelijk niet de bedoeling dat de Pop! meerdere malen wordt besteld om de kans op het krijgen van een chase te vergroten.


Ruilen/retourneren in de winkel
 

Natuurlijk is het ook mogelijk om je product te ruilen in de winkel. Dit is mogelijk binnen 14 dagen met je bon/factuur. Je krijgt dan het volledige bedrag terug, indien deze in de originele staat geretourneerd worden.

 

Kan ik een online besteld product in de winkel terugbrengen?

 


Ja, echter zit dit wat ingewikkeld. Wij hebben namelijk niet de mogelijkheid om de retour te verwerken binnen onze fysieke winkel, en moeten jouw product meenemen naar het Back To The Toys magazijn waar hij verwerkt wordt. Je mag hem dus zeker achter laten in de winkel, wij zorgen dan dat jij binnen 14 dagen je geld teruggestort krijgt!

 

 

Is het mogelijk om het product om te ruilen voor een ander product?

 


Ja, dit kan! Als jij een andere Funko Pop (of een ander product) gezien hebt, kunnen we dit in de winkel voor je omruilen. Is het nieuwe product goedkoper, dan krijg jij gewoon het overige bedrag terug. Kost je nieuwe product meer, dan betaal je logischerwijs het resterende bedrag gewoon aan de kassa.


Product verpakken voor retourneren
 

Het is belangrijk dat jouw product weer onbeschadigd terug komt bij Back To The Toys. Als dit via de post gaat, is het van belang dat het pakket beschermd wordt verpakt en verzonden. Wij leggen je hier uit hoe dit precies werkt:

 

 

Gebruik een stevige verpakking, het liefst de originele verpakking. Zorg dat je product veilig is door de luchtzak verpakkingen die meegeleverd zijn in je originele bestelling, of zorg dat hij stevig in de doos ligt, opgevuld met ander vulmateriaal. Je verpakte product kun je verzenden in de Back To The Toys doos, of een andere stevige doos die je goed afsluit.