Toggle Nav

Over ons  |  Back To The Toys

Back To The Toys is een Nederlands bedrijf dat is begonnen in 2017 met een hobbymatige webshop, en nu is uitgegroeid tot Nederlands grootste (web)shop in Funko Pops en meer! En als je denkt dat we zijn uitgegroeid, dan heb je het mis! Er staan vele gave veranderingen te gebeuren..Het is 2014. Bij een grote elektronica keten ligt een gave Blu Ray dvd box van Spider-Man, met niet alleen de film, maar ook een exclusieve Funko Pop Spider-Man in de box. Terwijl we deze box afrekenen bij de kassa hebben we geen idee dat we 7 jaar later Nederlands grootste Funko Pop shop zouden zijn en onze eerste winkel zouden openen in Breda. De verkoopster wenst ons veel plezier met onze aankoop. Dat gaat zeker lukken!


          "Do, or do not. There is no try." – Star Wars

Dit is het begin van onze Funko Pop hobby. Een hobby die achteraf gezien flink uit de hand zou gaan lopen. De rest van onze eigen collectie groeit door een te gekke Mystery Box van een andere grote webshop. Elke maand krijgen we een box binnen met geeky goodies van verschillende films en series. Zo hadden we zelf al snel Funko Pops in onze vitrinekast staan van o.a. Spider-Man, Batman en Harry Potter. Wel merkten we dat we onze favoriete Funko Pops van verschillende websites moesten bestellen, wat soms best ingewikkeld was. Zo begon ineens een idee op te bloeien; waarom beginnen we niet gewoon zelf een webshop?

Het officiële concept ‘fun en cadeau’ kwam al snel te vervallen doordat onze liefde voor Funko Pops overduidelijk gedeeld werd door meer Funko fans. Zo volgde in 2017 een inschrijving bij de KVK voor Funko Pops. Een jaar later gaat de verkoop zo onverwachts goed dat het voor ons uitgroeit tot een fulltimbaan. We staan er versteld van hoe hard dit is gegroeid, maar we zijn enorm blij dat we van onze hobby ons werk hebben kunnen maken!


          "You mustn’t be afraid to dream a little bigger, darling." – Inception

Een paar jaar later, in 2021, hebben we een gigantisch onderscheidend assortiment met exclusieve Funko Pops die nergens anders in Europa verkrijgbaar zijn. We hebben klanten over heel de wereld! Doordat we ons assortiment enorm gaan uitbreiden met verschillende andere producten ondergaan we een flinke metamorfose. We hebben onze naam van “Funkopops.nl” naar “Back To The Toys” veranderd, en bij deze wijziging komt niet alleen een geweldige nieuwe website maar ook mogen we onze eerste échte winkel openen in Breda! En hebben we al verteld over onze enige echte eigen mascotte? Batuto staat overal op de website!

Waarom doet Back To The Toys wat hij doet? Omdat Back To The Toys vindt dat iedereen, waar ook ter wereld, het nostalgische gevoel van vroeger weer even mag herbeleven. Daarom bestaat Back To The Toys. Daarom levert Back To The Toys deze fantastische producten over de hele wereld. Wij geven je graag nét dat beetje extra: een goede service, een perfect verpakt pakketje, en het enthousiasme dat je voelt wanneer de pakketbezorger bij jou voor je deur staat met onze gave gepersonaliseerde Back To The Toys doos!


          "To infinity and beyond!" – Toy Story

En nu? Dit is nog maar het begin van een enorme groei voor Back To The Toys. Ons einddoel is om de grootste (web)shop van heel Europa te worden, of sterker nog: de wereld! We willen een community gevoel brengen aan onze fans, je zult ons overal gaan tegenkomen. Een stand op elke comic con, een uitbreiding in fysieke winkels in de grote steden en sponsoring bij grote game events. De betrokkenheid van onze klanten is voor ons belangrijk. Back To The Toys fans zijn een familie, ze zijn verbonden aan elkaar door één en dezelfde interesse; Funko Pops.

We hebben er zin in om ons bedrijf naar nog grotere hoogtes te mogen tillen. En, die allereerste Spider-Man Funko Pop waarmee het allemaal begon? Die staat natuurlijk op een heel speciaal plekje in onze vitrinekast!