Toggle Nav

Een Funko Pop in een aquarium, kan dat?

Een Funko Pop in een aquarium, kan dat?

Een Funko Pop in je aquarium, kan dat? Decoreren met Funko Pops is geweldig! Zo kan je geweldige thema's in je verzamelkast maken van je favoriete franchises. Wel eens een geweldige Jurassic Park deco kast gezien vol met Funko Pops en Jurassic Park deco? Het ziet er geweldig uit! Maar heb je er wel eens aan gedacht of je een Funko Pop in je aquarium neer kan zetten? Een Aquaman bijvoorbeeld in je aquarium past perfect in je onderwaterthema. Maar zal de verf op Funko afslijten en zullen de chemicaliën van de Funko Pop het aquarium verpesten of de vissen schaden? We gaan dit voor je bekijken in deze blog!

 

 

 

Een Funko Pop in je aquarium, kan dat?

Je kan zeker Funko Pops in een aquarium doen, hiervoor moet je wel een aantal maatregelen nemen om schade aan je vissen te voorkomen. Breng bijvoorbeeld waterdichte 100% transparante siliconenkit aan op je Pop Figures voordat je deze in je aquarium zet, anders vervuilt de Funko Pop je aquarium en zal dit giftig zijn voor je vissen. 

 

Waarom kan ik niet zomaar mijn Funko Pop direct in mijn aquarium zetten?

Hier zitten een aantal risico's aan vast;

 

- De verf van de Funko Pop zal afslijten en in je aquarium terecht komen.

- Funko Pops zijn van plastic en na verloop van tijd bestaat de kans dat de microdeeltjes van het plastic in het aquarium terecht komen.

- Sommige Funko Pops hebben extra items aan de Funko Pop die gemaakt zijn van materiaal dat gemakkelijk kan oplossen in het water.

 

Er wordt veel aandacht besteed aan een aquarium. Om tropische vissen optimaal te laten leven, zijn temperatuurgecontroleerd water met optimale pH-waarden nodig. Funko Pops kunnen daarbij schade aanrichten aan de balans van het aquarium en daarnaast kunnen deze de vissen ook vergiftigen. Oftewel; door de materialen waarvan de Funko Pop is gemaakt, zijn deze niet geschikt voor een aquarium.

 

 

 

Hoe maak ik mijn Funko Pop dan aquarium proof?

Goede vraag natuurlijk! Het is best simpel. Breng 100% transparante siliconenkit aan op je gehele Funko Pop zodat de verf en plastic niet afslijt en dus niet in je water terecht komt. Het is even een tijdrovende taak, maar het geeft wel een super leuk resultaat!

 

Hier is een video waarin alles wordt uitgelegd wat je moet weten over het toevoegen van Funko Pops aan je aquarium. 

 

 

Heb jij een leuke Funko Pop in je aquarium? Laat hieronder in de reacties weten welke Funko Pop jij in je aquarium hebt staan. Heb je een leuke foto van je Funko Pop aquarium? Tag dan @backtothetoysnl via Instagram, we zullen je foto dan delen met al onze volgers!

Opmerkingen
Sebastiaan heeman
1 year ago at 11:55
Hoe zit het met een terrarium ? Kunnen daar funko pops in? Ik heb 4 luipaardgekkos en eentje daarvan heet Draco ( malfoy) dus zou leuk zijn als de funko van Draco in mijn terrarium kan
Reply
Leave your comment